Online kurzus

01 Ennek csak jó vége lehet! 

A programnak 3 lehetséges kimenetele van. Te melyiket választod?

1. A szeretted kevesebb szert fogyaszt majd.
2. A szeretted belátja, hogy kezelésre vagy tanácsadásra van szüksége.
3. A saját életminőséged javulni fog.

02 Mégis hogyan jutottatok el idáig? 

Avagy miért és hogyan lesz valakiből szenvedélybeteg?

A függőség nem jellemhiba, és nem is akaratgyengeség, hanem egy nagyon súlyos betegség, amely az agy működését befolyásolja. Ebben a részben segítségedre leszek abban, hogy mélyebben megértsd a függőség természetét, és abban is segítek neked, hogy megtanuld kezelni azokat a helyzeteket, amelyek a leginkább terhesek számodra, miközben leszokásra akarod bírni a szerettedet.

03 Amit a hagyományos terápián nem mondanak el a családnak

6 tanulási fázis, amelyen a leszokóknak végig kell menniük

Ebben a részben megismered a felépülés folyamatát, és ahhoz kapsz segítséget, hogy egy teszt segítségével pontosan meghatározd: a szeretted a leszokási folyamatnak pontosan melyik szakaszában tart. Így többé nem lesz kérdés számodra, hogy mit érdemes és nem érdemes tenned, ha segíteni szeretnél neki.

04 Tisztázzuk végre!

Miért tudsz neki még akkor is segíteni, ha ő nem akarja?

Az ebben a részben tanultak segítségével képes lehetsz olyan hatást gyakorolni a szenvedélybetegséggel küzdő szerettedre, amellyel beindíthatod nála a felépüléséhez vezető változási folyamatot. Nem kell tehát megvárnod, hogy a szeretted teljesen tönkretegye magát, mielőtt rádöbben, hogy kezelésre van szüksége.

05 A legfontosabb eszköz, amelyre szükséged lesz

A kétségbeesésből a megnyugvásba percek alatt – avagy hogyan szabályozd az érzelmeidet?

Ebben a részben megismerkedhetsz a gondolatok és az érzelmek közötti legalapvetőbb összefüggésekkel – egyrészt azért, hogy tisztában legyél a szenvedélybeteg szeretted elméjében zajló folyamatokkal, és hatást is tudj gyakorolni azokra, másrészt azért, hogy te magad is tudatosabban szabályozhasd az érzelmeidet.

06 Ami a kulisszák mögött zajlik

A szerhasználók titkos forgatókönyve

Ebben a részben egy speciális eszköz használatával részletesen elemezni fogjuk, hogy a szeretted miért iszik vagy drogozik annak ellenére, hogy mindent tönkre tesz maga körül. Azáltal, hogy megismered a szeretted mozgatórugóit, képes leszel neki hatékonyan segíteni, mert elnyered a bizalmát azzal, hogy megértést tanúsítasz iránta.

07 Hogyan írjuk át az önpusztítás forgatókönyvét?

A hatékony segítségnyújtás kulcsa

Az előző részben megismerted azt az önpusztítási forgatókönyvet, amely szerint a szeretted éli az életét. Ebben a részben megtudhatod, hogyan járulhatsz hozzá az önpusztítás forgatókönyvének átírásához, mégpedig azzal, hogy te magad kidolgozol különböző rövid forgatókönyveket azokra a tipikus helyzetekre, amelyekben hajlamos vagy a szeretteddel összeütközésbe kerülni.

08 Mostantól nem a falnak fogsz beszélni

Így kommunikálj vele, hogy újra hallgasson rád!

Ebben a részben megismered a hatékony kommunikáció 7 alapelvét. Olyan speciális szempontok ezek, amelyeket feltétlenül érdemes figyelembe venned, amikor a szenvedélybeteg szerettedet próbálod meggyőzni arról, hogy szakemberhez forduljon. Mi szakemberek is ugyanezeknek az alapelveknek a mentén kommunikálunk a klienseinkkel.

09 Vedd észre, ha elszólja magát!

Félszavak, amelyek elárulják, hogy már le szeretne szokni

Ha tudni akarod, hogy az alkohol- vagy szerfüggő szeretted éppen hol tart a felépülési folyamatban, és le akar-e már szokni, akkor nem kell mást tenned, mint figyelni bizonyos dolgokra, amikor egymással kommunikáltok. A szeretted megnyilvánulásai ugyanis számos egyértelmű vagy kevésbé egyértelmű üzenetet tartalmaznak azzal kapcsolatban, hogy a változásnak éppen milyen stádiumában jár az adott időszakban. Ebben a részben megismered azokat a megnyilvánulásokat, amelyek elárulják, hogy a szeretted miként vélekedik a saját leszokásáról.

10 Az egyetlen és legfőbb ok

Miért fog egy függő hallgatni rád?

Ebből a részből megtudod, miért a jutalmazás a leghatékonyabb módja annak, hogy eltereld a szerfüggő szeretted figyelmét a szerekről. Ezenkívül azt is tudatosíthatod, hogy akkor fog rád hallgatni, ha úgy érzi, valami olyat kaphat tőled, amit mástól nem. Azért, hogy meg tudd állapítani, vajon mi lehet az a vonzó dolog, amivel felkeltheted a szeretted figyelmét, segítek neked feltérképezni mindazt, ami örömforrásként funkcionál a szeretted életében. Végül pedig megismertetem veled a leszokást előmozdító jutalmazás hat alapelvét és öt jellemzőjét.

11 Forgatókönyv vészhelyzetekre

Így formálhatod a visszaesését előrelépéssé

Tudom, úgy érzed, már mindent megpróbáltál, és többször nem akarod azt látni, hogy már megint visszaesett. Éppen ezért ebben a részben abban leszek a segítségedre, hogy megtanuld, mit érdemes tenned akkor, ha a szeretted újra inni vagy drogozni kezd. Létezik ugyanis két olyan dolog, amit ha előre megtervezett módon és kellően tudatosan megvonsz tőle, akkor biztos lehetsz abban, hogy a józanság idővel felértékelődik számára, és téged fog választani a szerek helyett.

12 Bölcs stratégiák a célegyenesben

Hogy igent mondjon a kezelésre

Ebben a részben megismered azt a három jellemző szituációt, amelyben a függők általában nyitottak arra, hogy kezeltessék magukat. Emellett megtudod, hogy mivel érdemes kecsegtetned a szerettedet, ha azt szeretnéd, hogy kezeltesse magát. És ami a legfontosabb: megosztom veled, hogy milyen szempontok alapján érdemes szakembert választanod. (Ez az a része a programnak, amelyet valószínűleg a többi részt átugorva elsőként fogsz megnézni.)

Mit kell tenned az eléréshez?

A megfelelő részre kattintva válaszd ki a számodra legszimpatikusabb ajánlatot.
A megrendeléshez szükséges mezők kitöltését követően azonnal hozzáférést kapsz a programhoz, amelyet azután bármikor korlátozás nélkül elérhetsz.

01

Standard előfizetés

29.000 Ft
  • Korlátlan idejű belépés – soha nem jár le az előfizetés
  • Hozzáférés a 12 videóból álló teljes online kurzushoz
  • Terápiás gyakorlatokat tartalmazó 30 oldalas munkafüzet
Részletek » Megrendelem
02

Standard előfizetés + extra támogatás

149.000 Ft
  • Örökre érvényes előfizetés, korlátlan idejű belépés
  • Online hozzáférés a 12 videóból álló teljes kurzushoz
  • Terápiás gyakorlatokat tartalmazó letölthető 30 oldalas munkafüzet
  • Dudits Józanság Programok csapatának tagja által nyújtott személyes támogatás 4 alkalommal
Részletek » Megrendelem

Együtt végig tudjuk csinálni