Dudits Dénes

Tisztában vagyok azzal, hogy a személyes terápia ma még sokak számára elérhetetlen. A csapatommal azonban minden egyes nap teszünk valamit azért, hogy a hazai addiktológiai ellátási rendszer alkalmas legyen minden rászoruló ellátására. Emellett egy olyan iskolarendszerről is álmodozom, amelyben a gyermekeink egészséges megküzdési stratégiákat sajátíthatnak el, hogy azután mindenféle szerek nélkül is képesek legyenek megbirkózni a rájuk váró élményekkel és kihívásokkal.

Amíg meg nem valósul az álmom, a múltamat nyíltan felvállalva minden erőmmel azon vagyok, hogy a függő embert ne „széthullott, rohadék, önző, szemét” embernek lássa a társadalom. Azt szeretném, ha mindenki felismerné: a függő ember csak egy boldogságkereső ember – aki történetesen rossz helyen keresi a boldogságot. Éppen ezért azt gondolom, még hálásak is lehetünk a függőknek, mert megmutatják nekünk, hogy az emberi lény milyen mélyen vágyik a szeretetre és a kötődésre.

 

Miért hallgassak Dénesre?

 

Dudits Dénes, aki 21 éve foglalkozik szenvedélybetegekkel, csak az elmúlt három évben több mint százötven embernek segített abban, hogy megszabaduljon függőségétől.

Dudits Dénes nem csupán könyvekből tanulta a segítő szakmát: először saját súlyos drog- és alkoholfüggőségétől szabadult meg, majd 7 éves szakmai gyakorlattal a háta mögött 2005-ben létrehozta Magyarország első Magán Addiktológiai Egészségközpontját. Dénes ismeri az összes olyan eszközt, amellyel bárki képes lehet megszabadulni káros szokásaitól. És nemcsak ismeri a legkülönfélébb módszereket, hanem már számtalan embernek segített is elsajátítani és használni azokat.

Dénes legnagyobb erőssége, hogy éli is azt, amit tanít, és pontosan tudja, mit éreznek azok, akik meg akarnak szabadulni a függőségüktől. Tanácsadói stílusát a határozottság, a gyakorlatiasság és kliensei feltétel nélküli elfogadása jellemzi.