Mi ez a program?

Hogyan született meg az MSM Program?

Én nagyon szerencsés vagyok, mert a függők többségével ellentétben maradandó egészségi és jogi következmények nélkül éltem túl a kamaszkori őrültségemet. Felnőttként pedig gyökeresen új életet kezdtem: „átálltam” a másik oldalra.

A pályám elején szociális munkásként konkrétan még csak azoknak az embereknek akartam segíteni, akik ugyanolyan mélyre zuhantak, mint én. Az évek során azonban, ahogy tanácsadóként folyamatosan képeztem magam, megismerkedtem azzal a szemlélettel, amely az Egyesült Államokban uralkodik, és az amerikai szakemberekhez hasonlóan én is felismertem, hogy a függők hozzátartozóit mindenképpen meg kell tanítani arra, hogy hogyan lehet megfelelően boldogulni egy ilyen nehéz helyzettel. Ezt a szemléletet már csak azért sem esett nehezemre magamévá tenni, mert tulajdonképpen engem is a saját családom végtelen hite és kitartása mentett meg – ráadásul úgy, hogy ők a küzdelmükben akkoriban senkitől sem kaphattak segítséget. Pedig mennyivel könnyebb lett volna a dolguk, ha valaki támogatja őket…

A helyzet az, hogy minden függő végtelenül önző, még azok is, akik már nem aktív szerhasználók. Bizony én is önző voltam, és csak magamat sajnáltam. Évekbe telt, amire végül beláttam, mennyire igazságtalan, hogy senki sem törődik a függő közvetlen környezetében élő családtagokkal, hozzátartozókkal és barátokkal – miközben ők csak vétlen áldozatok, akik minden segítséget megérdemelnének.

Ma már az az egyik fő küldetésem, hogy a függők hozzátartozóinak érdekeit is képviseljem. Ezzel persze a függők érdekeit is képviselem, hiszen a hozzátartozók bevonása nélkül kevés az esély a függők eredményes segítésére.

Évek óta rengeteg hozzátartozó fordul hozzám és a csapatomhoz segítségért, mi pedig a leghatékonyabb módszerek folyamatosan bővülő tárházával állunk rendelkezésükre annak érdekében, hogy mielőbb visszaszerezhessék az irányítást a saját életük felett, hogy azután a szerettüknek megfelelően tudjanak segíteni. Habár mindent megteszünk azért, hogy az összes hozzánk fordulónak segítsünk, rá kellett jönnünk, hogy az időnk és az energiánk is véges.

Ráadásul drámaian nő a függők száma. Ennek tudatában fogalmazódott meg bennünk az, hogy ha érdemben tenni akarunk az ellen, hogy évről évre egyre több élet menjen tönkre, akkor olyan megoldást kell találnunk, amely sokkal több ember számára elérhető, mint az a személyes tanácsadás, amelyet egyébként kínálunk az ügyfeleinknek. Ezért született hát meg ez a 12 részes program, amelynek a kidolgozásában nagyban hasznosítottuk a függők hozzátartozóival való együttműködés során szerzett tapasztalatainkat.

Persze azzal is tisztában vagyunk, hogy egy olyan hozzátartozó, akinek az élete romokban hever, egyébként sem lenne képes több hónapon keresztül rendszeresen terápiára járni. Az egyéni terápia egyébként sem olcsó, így csak még jobban megterheli az amúgy is megterhelt családi kasszát. A csoportos foglalkozások pedig túlságosan is megviselhetik a résztvevőket, hiszen azok keretében nemcsak a saját bajukkal kell foglalkozniuk, hanem mások bajában is osztozniuk kell.

Nos, mindezek tudatában döntöttünk végül egy olyan megoldás mellett, amely az alábbiakat nyújtja neked.
Teljes rugalmasság, földrajzi és időbeli korlátok nélkül
Maximális diszkréció
A személyes találkozásnál is mélyebb intimitás

Mindez a lehető legkisebb érzelmi megterhelés mellett.

Ez az online tanfolyamunk.

Habár önállóan kell elvégezned a munkát, most itt a lehetőség, hogy a személyes szolgáltatás árának töredékéért, már holnap segíteni tudj, és végre eredménye legyen mindannak, amit a szeretted érdekében teszel.